krumplipogácsa
2013.11.28 11:52
Krumpli bogácsa
Hagyományos hevesi recept, drága anyósomtól. Én egy kicsit átreformáltam. Nagyon szeretjük frissen sütve önmagában, illetve főzelék feltétnek is.
Krumpli bogácsa:
Hozzávalók:
- 1 kg főtt krumpli
- 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
- só, bors
- 10 dkg zsír/kókuszzsír / a sütéshez/
Elkészítés:
- A meleg, főtt krumplit áttöröm, megvárom még kihűl.
- Aztán a masszát megsózom, pici bors és egyéb fűszerek is jók bele (lehet próbálkozni)
- A liszttel összegyúrom.
- Kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, pohárral kiszaggatom.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Zsírral kikenek egy tepsit.
- Belerakom a bogácsákat, és a tetejét is megkenem zsírral.
- Kb. 10 percig sütöm így, majd megfordítom és még kb 5 percig sütöm.
Szeretettel: Edit
(3 votes)
- A hozzászóláshoz belépés szükséges
Hozzászólások
Bogácsa
Kedves Edit,
lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű... az a 10dkg zsír gondolom a tésztába kell, ugyanakkor nincs benne a leírásban, hogy mikor adod hozzá. A tepsi kikenéséhez csak nem kell ennyi?!
Tudnál segíteni? :-)
Zsír kérdés
Szia!
Eredetileg ezt a bogácsát bő zsírban sütik ki, de mi ezt nem szeretjük. Így találtam ki, hogy a tepsiben sütjük.
A tepsit igen vastagon kenem ki zsírral, és a pogácsák tetejét is megkenem vele. Különben száraz marad.
Szerintem az is jó, ha a tésztába gyúrjuk, de ezt még nem próbáltam ki.
Remélem tudtam segíteni!