krumplipogácsa

2013.11.28 11:52

Krumpli bogácsa

 

Hagyományos hevesi recept, drága anyósomtól. Én egy kicsit átreformáltam. Nagyon szeretjük frissen sütve önmagában, illetve főzelék feltétnek is. 

 krumplis-bogacsa

 

Krumpli bogácsa:

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt krumpli
  • 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • só, bors
  • 10 dkg zsír/kókuszzsír / a sütéshez/

Elkészítés:

  1. A meleg, főtt krumplit áttöröm, megvárom még kihűl.
  2. Aztán a masszát megsózom, pici bors és egyéb fűszerek is jók bele (lehet próbálkozni)
  3. A liszttel összegyúrom. 
  4. Kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, pohárral kiszaggatom.
  5.  A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  6. Zsírral kikenek egy tepsit.
  7. Belerakom a bogácsákat, és a tetejét is megkenem zsírral.
  8. Kb. 10 percig sütöm így, majd megfordítom és még kb 5 percig sütöm. 

Szeretettel: Edit

5
 
 
 
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólások

barbaruzs's picture

Bogácsa

Kedves Edit,

lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű... az a 10dkg zsír gondolom a tésztába kell, ugyanakkor nincs benne a leírásban, hogy mikor adod hozzá. A tepsi kikenéséhez csak nem kell ennyi?!

Tudnál segíteni? :-)

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Zsír kérdés

Szia!

Eredetileg ezt a bogácsát bő zsírban sütik ki, de mi ezt nem szeretjük. Így találtam ki, hogy a tepsiben sütjük. 

A tepsit igen vastagon kenem ki zsírral, és a pogácsák tetejét is megkenem vele. Különben száraz marad. 

Szerintem az is jó, ha a tésztába gyúrjuk, de ezt még nem próbáltam ki.

Remélem tudtam segíteni!